UP’S | Studenten

Onderaan deze pagina vind je het huidige aanbod van klinische en onderzoeksstage bij de UP'S studie. 

UP’S onderzoek (Erasmus MC Rotterdam) zoekt masterstudenten psychologie/geneeskunde/gezondheidswetenschappen voor een onderzoeksstage/klinische stage/combinatie stage

(6-9 maanden; 24-32 uur per week)

Achtergrond: Het UP’S onderzoek is een groot onderzoek naar herstel bij mensen met een psychotische stoornis. We weten hier nog relatief weinig over. Wat we wel weten is dat schizofrenie een slechter beloop heeft dan andere psychotische stoornissen en dat mensen met psychotische stoornissen gemiddeld 20 tot 25 jaar korter leven. Om herstel beter in kaart te brengen volgen wij 1100 deelnemers met een psychotische stoornis, gedurende 10 jaar. Wij zijn benieuwd hoe vier vormen van herstel (persoonlijk, symptomatisch, functioneel en maatschappelijk) met elkaar samenhangen. Daarnaast bekijken we verschillende biologische, psychologische en sociale parameters om te kijken hoe die de vier vormen van herstel beïnvloeden.

Jouw taken in een team : Wij geven masterstudenten de mogelijkheid om 6-9 maanden (afhankelijk van de eisen vanuit de universiteit) plaats te nemen in een ambulant werken team (FACT en VIP) in het kader van een stage. Je krijgt de taak mensen met een psychotische stoornis te interviewen. De mensen die je benadert zijn allemaal in zorg bij het FACT team waar je stage loopt. Je krijgt de taak mensen met een psychotische stoornis te interviewen. Het interview is zo uitgebreid dat het voldoende ruimte biedt voor klinische gespreksvoering. Daarnaast verricht je, als er sprake is van een klinische stage, andere klinische taken binnen fACT. Een unieke, diverse stage waarbij je in een multidisciplinair team wijkgerichte ambulante begeleiding biedt aan cliënten. De mogelijkheid van het behalen van een BAPD is afhankelijk van het team waar je terecht komt. Dit is dus altijd in overleg met het team. 

Jouw taken op het Erasmus MC: Wij geven masterstudenten de mogelijkheid om 6-9 maanden plaats te nemen binnen ons onderzoeksteam op het EMC en te assisteren bij ons onderzoeksproject. Je zal op verschillende plekken in Nederland (en telefonisch) interviews afnemen bij patiënten (data-verzameling), maar je helpt ons vanuit het EMC ook met data-checks, het gereed maken van de diagnostische meetinstrumenten en andere uitvoerende taken. Ook jouw inhoudelijke input wordt gewaardeerd.

Wat bieden wij: een kijkje in de keuken van een groot cohortonderzoek. Een stage boordevol literatuur, statistiek, date en de mooie mogelijkheid de wetenschappelijke cyclus van begin tot eind in detail te ervaren. De data die verzameld is door jou en je medestagiaires vanuit verschillende GGZ-instellingen, kan je vervolgens gebruiken om je scriptie te schrijven onder begeleiding van ervaren onderzoekers.

Vereisten:
§ Relevante masteropleiding (bijv. geneeskunde, health sciences, psychologie)
§ Vloeiend Nederlands, beheersing Engelse taal is een pré
§ Proactieve houding
§ Organisatorisch sterk
§ Sociaal vaardig
§ Gevoel voor verantwoordelijkheid
§ Flexibel
§ Teamplayer

Zoek jij een stage? Solliciteer dan bij ons met een motivatiebrief en je CV. Stuur deze naar ups.studie@erasmusmc.nl o.v.v. UPS_021 en voor welke plek solliciteert. 

 

Begeleiders UP’S Studie: drs. B. C. van Aken, drs. R. Rietveld en drs. G.J. de Zwart

Stage - vacatures

Documenten