UP’S | Professionals

Het Erasmus MC gaat in nauwe samenwerking met een groot aantal organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg een onderzoek doen. Aan dit onderzoek zullen in totaal ongeveer 1100 mensen meedoen, die allen in zorg zijn of zijn geweest bij een organisatie uit de geestelijke gezondheidszorg. De medisch-ethische toetsingcommissie van het Erasmus MC heeft dit onderzoek goedgekeurd. Algemene informatie over de toetsing van onderzoek vindt u in de brochure ‘Medisch-wetenschappelijk onderzoek’.

U bent momenteel werkzaam bij een zorginstelling die heeft besloten deel te nemen aan de UP’S studie. Deze brief is bedoeld om u als behandelaar meer informatie te geven over het onderzoek. Mocht een van uw cliënten deel gaan nemen, dan bent u op de hoogte van de inhoud en het verloop van de studie. Op die manier kunt u uw cliënt wellicht nog beter bijstaan.

Als behandelaar bent u dagelijks bezig ervoor te zorgen dat uw cliënten zich geestelijk en lichamelijk beter gaan voelen en maatschappelijk kunnen blijven functioneren. Over wat daarbij precies werkt en niet werkt, weten we inmiddels een heleboel. Maar we weten nog veel meer níet.

Doel van het onderzoek

Wie kan meedoen?

Uitvoering van het onderzoek

De voor- en nadelen voor uw cliënt

Welke gegevens verzamelen wij, en hoe?

Het informeren van cliënten en het besluit deel te nemen

Uw rol in het geheel

Informatie aan u tijdens het onderzoek